AJANKOHTAISTA, MESSUOSASTOT (20.3.2014)

Raskaan kaluston kuljettajia on koulutettu.

Messukuormat siirtyvät raskaalla kalustolla ja tähän tehtävään tulee olla kaikilla kuljettajilla ammattipätevyys 10.9.2014 mennessä. Mainos Visitor Oy:ssä on suoritettu raskaan kaluston ammattipätevyyteen tähtäävän ennakoivan ajon koulutus.

Olemme koulutamme ammattipätevyyteen noin kymmenen henkilöä kertoo tuotantojohtaja Kari Irri. Vaaditun pätevyyden piirissä ovat yrityksen kuljetustehtäviä hoitavat asentajat ja kaikki C-kortin ja siitä ylemmän ajoneuvoluokan omaavat henkilöt.

 

Ajotehtävissä liukkaankelin harjoitusradoilla oli käytössä Mainos Visitor Oy:n kuljetuskalustoa johon kuuluu kaksi n.60 tonnin kokonaispainon täysiperävaunu yhdistelmä rekkaa, kaksi kuorma-autoa ja kaksi pakettiautoa. Ajoharjoitteluvaiheeseen kuului liukkaan kelin olosuhteilla jarruttamista ja väistämistä eri ajoneuvoilla. Lisäksi harjoiteltiin myös yhdistelmäajoneuvojen ajoa ns.”linkkuun” ja siitä oikaisua raskaalla kalustolla vaativissa olosuhteissa. Näitä kaikkia harjoitteita tehtiin kokonainen päivä.

 

Pakollisen ajoharjoittelukoulukoulutuksen lisäksi on neljä muuta valinnaista koulutusaihetta sillä ammattipätevyys vaatii viiden päivän koulutuksen kurssit. Näihin on kuulunut teorialuentoja ja käytännön harjoitteita mm. kuorman sidonta koulutus, työaikalaki ja auton digipiirturikoulutus, autonkuljettajan ensiapukoulutus jonka yhteydessä samalla ajettiin osalle henkilöistä erilliset trukkikortit autonkuljettajan trukkikoulutuksen yhteydessä.

 

Yhtiön raskasta kalustoa ajaa ja sen liikkumisesta ensisijaisesti vastaa kuljettaja Sami Kauppinen mutta hänen lisäkseen useimpien asentajien työtehtäviin kuuluu myös rutiininomaisesti messumateriaalin kuljetustehtävät. Lisäksi kaikenlainen muu logistiikka, lastaus sekä purkutehtävät vaativat apuvälineinä esimerkiksi trukkien ja sähkönostimien hallintaa. Messumateriaalit ovat useiden työpäivien valmistelun tuloksia ja tällöin niiden pakkaaminen, sidonta ja kuljetus on ensisijaisen tärkeä työvaihe ennen messuosaston rakennusvaihetta. Koulutukset ovat nyt takana ja yhtiössä työskentelee monta ammattilaista joiden osaamiseen luotetaan.

 

Ota yhteyttä!

Osaamista, taitoa ja rohkeita ideoita!